Az év színei 2021-ben!

Bizonyára hallottál már a Pantone színekről, illetve magáróla cégről. Igen, ők azok akik évtizedek óta meghatározóak nem csak a nyomdaiparban, hanem az élet szinte minden területén, ahol a színeknek kiemelt jelentősége van.

A PANTONE-nál már több mint 20 esztendeje minden évben kiválasztják a domináns színt. Érdemes rájuk figyelni, mivel döntésükkel több iparágban is befolyásolni tudják a termékfejlesztést és a vásárlási döntéseket, ideértve a divatot, a lakberendezési tárgyakat, az ipari formatervezést, valamint a termékek csomagolását és grafikai tervezését.

Természetesen az év Pantone színének kiválasztása nem hasra ütés szerű döntés eredménye, hanem jól átgondolt mérlegelés és trendvizsgálat előzi meg. A cég szakemberei folyamatosan elemzik a világot, és új színhatásokat keresnek. Figyelemmel követik a szórakoztatóipart, a filmgyártást, az utazó művészeti gyűjteményeket, művészeket, a divatot, a design minden területét, a népszerű utazási célpontokat, valamint az életmódváltozást, a játékstílusokat és a társadalmi-gazdasági körülményeket.

A hatások származhatnak a színt befolyásoló új technológiákból, anyagokból, textúrákból, effektekből, a releváns közösségi média platformokból, sőt a közelgő sporteseményekből is, amelyek világszerte magukra vonják a figyelmet. Eddig minden évben egy szín lett kiválasztva. A 2020 -as azonban sok szempontból rendkívüli év, ezért idén a szakértők is rendkívüli döntést hoztak. 2021 mindjárt két színt is kapott!

Az év pantone színei

A PANTONE 17-5104 Ultimate Grey + PANTONE 13-0647 Illuminating, két független szín, amelyek kiemelik, hogy a különböző elemek hogyan támogatják egymást és talán a legjobban kifejezik az előttünk álló évvel kapcsolatos várakozásokat.

A praktikus és sziklaszilárd szürke, valamint a meleg tónusú és optimista sárga egyesülése az erő és a pozitivitás hatását adja. Együtt alkalmazva őket mélyebb érzéseket tudunk megmozgatni a szemlélőben amik egy napos és barátságos jövő ígéretét tartalmazzák.

Miközben az emberek energiával, világossággal és reményekkel próbálják megerősíteni magukat a folyamatos bizonytalansággal való küzdelemben, a lendületes és bátorító árnyalatok segítik a pozitív irányba való törekvésüket.

A PANTONE 13-0647 Illuminate fényes, vidám, meleg sárga árnyalatával a pezsgő életet, a derűs napfény hatását sugallja, míg a PANTONE 17-5104 Ultimate Grey a megbízható, örök elemek jelképe melyek szilárd alapot adnak a jövő építéséhez.

A kettő együtt olyan mint a napfényben fürdő, viharvert szürke tengerparti sziklák melyek egyszerre jelenítik meg az állandó próbatételt és a végtelen nyugalmat, időtlenséget.

A közeljövőben nagy valószínűséggel itt a SMART DEKOR munkái között is gyakran fogsz találkozni ezen színek kombinációival, legyen szó akár:
  • reklámtábla
  • cégtábla
  • kirakat dekoráció
  • reklám molinó
  • roll-up
  • szórólap
  • vagy bármely más nyomdai anyag tervezéséről, gyártásáról.

Legyünk Partnerek!

Úgy gondoljuk nincs két egyforma feladat, egyforma elvárás, egyforma megoldás.
Minden munka egyedi, ezért mind más és más kihívást tartogat.